Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- دوحه درحال بازنگري در نقشه روابط اقتصادي‌اش با ايران و ترکيه است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، خبرنگار شبکه الميادين گفت با گذشت حدود ده روز از تحريم هاي چند کشور عربي ضد قطر، دوحه در حال بازنگري در نقشه روابط اقتصادي خود با ايران و ترکيه است.
به گزارش شبکه تلويزيوني الميادين ، ايمن فاضل گزارشگر اين شبکه تلويزيوني گفت: با گذشت کمتر از ده روز از اعمال تحريم ها ضد قطر، بازار اين کشور از کالاهاي ايراني و ترکيه اي پر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطر که فقط با عربستان مرز زميني دارد، تلاش مي کند پيامدهاي تحريم هاي بعضي اعضاي شوراي همکاري ضد خود را کاهش دهد و با محاصره اعمال شده عليه قطر مقابله کند.
منابع قطري تاکيد کردند دوحه به لطف تدابير جديد اکنون مي تواند براي مدت نامحدودي ايستادگي کند. اين در حالي است که عربستان و امارات تصور مي کردند اين تحريم ها مانند محاصره قطر خواهد بود و با فلج کردن قدرت دوحه براي تامين نيازهاي اساسي اش، نتايج سريعي به همراه خواهد داشت.
پس از آنکه قطر اعلام کرد نقشه واردات خود را تغيير داده است، عربستان اعلام کرد اجازه ورود زميني غذا و دارو به قطر را خواهد داد، اما دوحه تحويل گرفتن اين مواد را رد کرد.
در ادامه اين گزارش آمده است: در نخستين روزهاي تحريم قطر، توليد آلومينيوم در اين کشور به علت محدود شدن ظرفيت صادراتي از بنادر امارات کاهش يافت. اما دوحه با صادرات از بنادر کويت و پادشاهي عمان، راهي براي صادرات آلومينيوم توليدي خود پيدا کرد و به ظرفيت قبلي توليد خود بازگشت. بيشترين تاثير تحريم هاي عربستان بر صادرات گاز هليوم از قطر بود و باعث بسته شدن دو کارخانه توليد گاز هليوم در اين کشور شد. اين دو کارخانه بيش از دو ميليارد فوت مکعب هليوم در سال توليد مي کنند که بيست و پنج درصد از نيازهاي جهاني را تامين مي کند.
هند اعلام کرد قطع روابط بين قطر و بعضي کشورهاي حاشيه خليج (فارس) باعث آسيب ديدن صادرات کالاهاي صنعتي به دوحه و نيز سردرگمي بسياري از محموله ها در بنادر نزديک قطر شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۱۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه