Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیروهای ارتش آذربایجان با پشتیبانی دولت ترکیه، رژیم صهیونیستی و تروریست ها حدود ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع از مساحت قره باغ را به سیطره درآورند و در نوار مرز مشترک با ایران به طول ۸۶ کیلومتر مستفر شدند

سرویس جهان مشرق؛ یک ماه از شروع جنگ تمام عیار در مناطق شمالی رود «ارس» گذشت و با وجود تلاش ها برای برقرای آتش بس، منطقه «قره باغ» همچنان صحنه درگیری های سنگین میان نیروهای آذربایجان و ارمنستان است و در این مدت خسارت های جانی و مالی زیادی به طرفین وارد آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای نخست درگیری ها در منطقه قره باغ سرعت پیشروی نیروهای آذربایجان کند بود و نیروهای ارمنستان در میدان نبرد مقاومت می کردند اما به تدریج و با گذشت زمان معادلات تغییر کرد و باکو توانست دست برتر را داشته باشد و مناطق وسیعی را تحت سیطره دربیاورد.

البته نباید فراموش کرد باکو پیروزی‌های میدانی را در این جنگ مدیون حمایت‌های گسترده دولت ترکیه است و بدون شک اگر پشتیبانی همه جانبه هوایی آنکارا نبود کار برای نیروهای آذربایجانی در منطقه قره باغ بسیار سخت و پیچیده می‌شد.

حمایت‌های ترکیه از باکو فقط در هوا نبوده و بر روی زمین نیز آنکارا علاوه بر ارسال تجهیزات نظامی و انتقال نیروهای مستشاری، حداقل ۲ هزار تن از عناصر گروهک های تروریستی تحت فرمانش را از مناطق اشغالی شمال غرب سوریه و لیبی به خطوط درگیری در منطقه قره باغ اعزام کرده است.

در ۴ هفته گذشته گروهک های تروریستی چند ملیتی اعزامی به منطقه قره باغ اگرچه متحمل تلفات سنگینی شده اند و صدها تن از نیروهای خود را در جریان درگیری ها از دست دادند اما باز هم حضور آنان بر روی نتیجه نبردها تاثیر گذاشته است.

به گزارش مشرق، ائتلاف تشکیل شده در شمال رود ارس فقط به مثلث باکو، آنکارا و عناصر تکفیری خلاصه نمی شود و رژیم صهیونیستی نیز در جنگ نقش ویژه ای را ایفا می کند و در مجموع این ائتلاف خطرناک در نزدیکی مرزهای شمال غرب کشورمان از ۴ ضلع تشکیل شده است.

براساس آخرین اطلاعات به دست آمده، در حال حاضر عملیات نیروهای آذربایجان با پشتیبانی دولت ترکیه، رژیم صهیونیستی و عناصر گروهک های تروریستی در محور شمال و جنوب منطقه قره باغ (هم مرز با ایران) ادامه دارد و درگیری‌های سنگین در جریان است.

به گفته منابع میدانی، ائتلاف چهارگانه آذربایجان، ترکیه، رژیم صهیونیستی و گروهک‌های تروریستی تاکنون دهها منطقه (شهر و روستا) را با مساحت ۲ هزار و ۱۶۵ کیلومتر مربع در منطقه قره باغ از کنترل نیروهای ارمنستان خارج و به سیطره خود درآورده است.

از مجموع مساحتی که ائتلاف چهارگانه در یک ماه گذشته در منطقه قره باغ به کنترل درآورده حدود ۹۵ درصد مناطق (پاکسازی شده) هم مرز با ایران واقع شده‌اند و همین مسئله به خوبی نشان می‌دهد این ائتلاف اهداف دیگری را هم دنبال می‌کند.
 

برای مشاهده اندازه اصلی روی نقشه کلیک کنید

برای روشن تر شدن آنچه که در (جنوب) قره باغ می‌گذرد، باید توضیح داده شود که نظامیان آذربایجانی به همراه عناصر تروریستی مورد حمایت آنکارا، تمامی مناطق مرزی مشترک با ایران به طول ۸۶ کیلومتر را به سیطره درآورده اند و این یک خطر جدی برای منافع ملی کشورمان به شمار می‌آید. خطری که طی روزهای گذشته نیز فرماندهان ارشد نظامی کشورمان نسبت به هرگونه تلاش برای تغییر ژئوپلتیک منطقه هشدار داده و استقرار یگان‌هایی از نیروی زمینی سپاه و آماده باش نیروهای ارتش را در پی داشته است.

«بهارلی، آغابند، شریفن، وسوس، خلفلی و ...» از جمله مناطق مهمی در نزدیکی نوار مرزی ایران محسوب می شوند که به کنترل باکو درآمده و گروهک‌های تروریستی در آن مستقر شده‌اند و این موضوع ثابت می کند که تحولات در شمال رود ارس فراتر از جنگ در قره باغ است.

براساس آخرین اخبار به دست آمده، نیروهای نظامی آذربایجان و عناصر تروریستی در جنوب منطقه قره باغ از محور غربی در حال پیشروی به سمت مناطق «قوبادلی و شوشی هستند و خود را به حومه شهر «لاشین» رسانده اند.
 

در محور جنوب غربی منطقه قره باغ نیز نظامیان آذربایجان به همراه تروریست‌ها در تلاش هستند به سمت مناطقی از جمله «قبادلی، قاره، زیلانلی و حمزلی» پیشروی کنند؛ با توجه به نزدیک بودن این مناطق به مرز ارمنستان و کمک رسانی سریع ایروان، پیشروی در این محورها با مشکل روبه رو خواهد شد.

به گزارش مشرق، در جریان درگیری های یک ماه گذشته حدود ۳۰ درصد از مساحت منطقه قره باغ به کنترل نیروهای ارتش آذربایجان در آمده و عناصر تروریستی اعزامی از مناطق اشغالی سوریه در این مناطق مستقر شده‌اند و به نظر می‌رسد با دخالت ها و ماجراجویی برخی دولت‌های منطقه از جمله ترکیه توافق‌های آتش بس دوباره نقض شوند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ گزارش اختصاصی مشرق قره باغ ارمنستان آذربایجان باکو ایروان ترکیه گروهک تروریستی رود ارس رژیم صهیونیستی اخبار داغ تحولات منطقه گروهک های تروریستی نیروهای آذربایجان منطقه قره باغ رژیم صهیونیستی درگیری ها شده اند یک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق

تین نیوز

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران از تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق خبر داد و این نقشه را به عنوان یکی از بحث های تسهیل تجارت معرفی کرد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، عبدالامیر ربیهاوی مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: عراق شریک دوم تجاری ایران و جزو کشورهای اولویت دار ما در تجارت است؛ در سال های اخیر ما در تجارت با این کشور بر صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر مانند صادرات خدمات فنی و مهندسی تمرکز کرده ا یم.

ربیهاوی افزود: ششمین کمیسیون مشترک ایران و عراق در حال برگزاری است. این کمیسیون مشترک با حضور احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی ایران و وزیر تجارت عراق ۱۶ اردیبهشت کار خود را آغاز کرد؛ در صورت جلسه این کمیسیون بندهای دستگاه های که در این کمیسیون نقش دارند آورده شده است.

وی نقش وزارت صمت در کمیسیون مشترک ایران و عراق را کاربردی دانست و افزود: مهم ترین کمیته این کمیسیون کمیته تجاری و اقتصادی است که مسئولیت آن با سازمان توسعه تجارت ایران، به خصوص دفتر غرب آسیا این سازمان است. در این کمیته از سازمان های تحت پوشش مانند سازمان زمین شناسی، شرکت شهرک های صنعتی و .... بندهای را به عنوان بندهای پیشنهادی قید شده است.

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به مهم ترین بندهای کمیسیون مشترک ایران و عراق بیان کرد: برگزاری سومین کمیته بازرگانی ۱۴۰۳ و پیشنهاد برگزاری کمیته مشترک صنعتی در سال جاری از مهم ترین بندهای پیشنهادی کمیسیون مشترک است؛ گفتنی است این دو بند مورد توافق طرف عراقی نیز قرار گرفته است. درکنار این بندها، موضوعاتی مربوط به کمیته تجاری مانند بحث توافقات اتاق های بازرگانی، پیگیری اختلافات بین تجار، توسعه صادرات و تسهیل در امور تجاری اتاق های بازرگانی در دستور بررسی قرار گرفته است.

 وی ادامه داد: شرکت های خدمات فنی و مهندسی ایرانی که در عراق فعال اند با یکسری مشکلات مواجه هستند تلاش ما رفع و رجوع این مشکلات و تسهیل ورود شرکت های ایرانی در بازار عراق و اخذ ضمانت نامه های بانکی و افتتاح حساب و.... است.

ربیهاوی تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق را به عنوان دیگر توافق های کمیسیون مشترک دو کشور دانست و افزود: نقشه راه همکاری های اقتصادی و تجاری ج. ا ایران و جمهوری عراق به عنوان یکی از بحث های تسهیل تجارت هدف گذاری شده است. هدف بررسی روابط اقتصادی ما با عراق در این کمیسیون است.

به گفته ربیهاوی؛ مقرر شده است عباس علی آبادی وزیر صمت به همراه معاونان خود رضا محتشمی پور( معاون امور معادن)، محمد مهدی برادران (معاون صنایع عمومی)، محمد فولادگر( معاون هماهنگی و محیط کسب و کار ) و مهدی ضیغمی (رئیس سازمان توسعه تجارت ایران) جلسه ای را با وزیر تجارت عراق برگزار کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • استقرار اولین گروه از نیرو‌های رزمی فرانسه در اوکراین
  • استقرار اولین گروه از نیروهای رزمی فرانسه در اوکراین
  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • افزایش عملیات‌های حزب الله در پاسخ به تهدیدهای صهیونیست‌ها/ توقف جنگ در نوار غزه شرط مقاومت برای پایان درگیری در شمال سرزمین‌های اشغالی+ نقشه میدانی و عکس
  • ۲ پایگاه متعلق به تروریست‌ها در سوریه منهدم شد
  • یک کشته و چهار زخمی در حمله به کاروان نیروی هوایی هند در کشمیر
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس