Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@20:54:18 GMT

توضیح کردستان عراق درباره چاپ تمبر ضد ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۸۱۱۳۸

توضیح کردستان عراق درباره چاپ تمبر ضد ایرانی

به گزارش تابناک به نقل از فارس، اعتراض شدید ایران و ترکیه به اقدام حکومت منطقه کردستان عراق در چاپ یک نقشه جعلی علیه تمامیت ارضی ایران، ترکیه و سوریه، اربیل را مجبور به ارائه توضیح کرد.

وب‌سایت کردستان ۲۴ به نقل از سخنگوی حکومت کردستان عراق گزارش داد که تمبر‌هایی که نقشه مذکور در قالب آن منتشر شده‌اند موضع رسمی اربیل را منعکس نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«جوتیار عادل» بعد از ظهر امروز چهارشنبه طی نشست خبری در واکنش به اعتراض ایران و ترکیه گفت که «شماری از هنرمندان نمونه‌های تمبر یادگاری را به مناسبت سفر پاپ فرانسیس به اقلیم کردستان ارائه کردند و این تمبر‌ها جز پیشنهادات چیز دیگری نیست».

وزارت حمل و نقل کردستان عراق دیروز سه‌شنبه ۶ تمبر یادبود به مناسب سفر رهبر کاتولیک‌های جهان به عراق منتشر کرده بود که در یکی از آن‌ها با ترسیم نقشه‌ای جعلی از منطقه کردستان عراق، ادعا‌هایی علیه تمامیت ارضی ترکیه، سوریه و ایران مطرح شده بود.

این اقدام اربیل اعراض شدید ترکیه و ایران را در پی داشت. وزارت خارجه ترکیه در واکنش به این نقشه جعلی با دعوت از مقامات عراقی برای احترام به تمامیت ارضی کشور‌های منطقه، اعلام کرد: «برخی از مقامات اقلیم کرد شمال عراق پای خود را از گلیمشان بیرون گذاشته و تلاش کرده‌اند از سفر (پاپ) به عنوان بهانه‌ای به منظور انتشار خیالات واهی و توهمات خود درباره تمامیت ارضی کشور‌های همسایه عراق سوء استفاده کنند».

به گزارش آناتولی ترکیه، وزارت امور خارجه این کشور خواستار پاسخگویی فوری اربیل به اخبار مربوط به احتمال انتشار نقشه جعلی در تمبر یادبود سفر پاپ به عراق شده و تاکید کرد: «مقامات اقلیم شمال عراق بهتر از هر کس دیگری از عواقب چنین امیال موذیانه‌ای مطلع هستند. منتظر اظهار نظر و پاسخگویی فوری و شفاف مقامات اقلیم کرد شمال عراق در این باره هستیم».

«فاتح یلدیز»، سفیر ترکیه نیز در توییتر خود با باز نشر موضع وزارت خارجه این کشور از این اقدام انتقاد کرد.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز امشب (چهارشنبه) در پاسخ به سؤالی درباره انتشار تمبری در اقلیم کردستان عراق در پی سفر پاپ به این منطقه، عنوان کرد: «روشن است آنچه در فضای عمومی منتشر شده خلاف اصول و قواعد بین‌الملل است».

وی تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران ضمن اعتراض به دولت عراق نسبت به این موضوع خواستار جمع آوری و اصلاح فوری این اقدام غیردوستانه شده است».

این اقدام ضد ایرانی و ادعای تمامیت ارضی منطقه کردستان عراق علیه ایران اعتراض کاربران ایرانی را در شبکه‌های مجازی درپی داشته است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سعید محمد مهدی باکری حداقل دستمزد عیسی کلانتری میلاد حاتمی اقلیم کردستان عراق سخنگوی وزارت امور سعید خطیب زاده انتشار تمبر تمامیت ارضی سعید محمد مهدی باکری حداقل دستمزد عیسی کلانتری میلاد حاتمی کردستان عراق تمامیت ارضی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۱۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: بارزانی در حالی روز یکشنبه در راس یک هیأت‌ عالی‌رتبه به تهران سفر کرد که مناسبات دوطرف طی سال‌های اخیر با فراز و فرودهای قابل‌توجهی مواجه بوده‌است. اکنون اما، کارشناسان معتقدند رایزنی‌های بارزانی با مقام‌های ارشد ایرانی، نشان‌دهنده اراده دوطرف به‌منظور تقویت روابط دوجانبه است و می‌تواند چشم‌انداز نوینی برای گسترش همکاری‌های فی‌مابین ترسیم کند.

اهمیت این سفر زمانی دوچندان می‌شود که روابط تهران و اربیل به‌دنبال حوادث یک سال اخیر، با تنش‌های سیاسی – امنیتی محسوسی مواجه بوده‌است. در چنین شرایطی ناظران تحولات منطقه معتقدند این سفر اهداف چندگانه‌ای را دنبال می‌کند که در ادامه به بررسی بخشی از آنها می‌پردازیم.

۱

اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق

نخستین سفر بارزانی به تهران پس از تنش‌های اخیر میان دوطرف در شرایطی است اجرای توافق‌ امنیتی ایران و عراق درباره اخراج گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب از اقلیم کردستان عراق، یکی از مهم‌ترین پرونده‌های روی‌میز رایزنی‌های دوطرف در تهران به‌شمار می‌رود. این در شرایطی است که با وجود انجام اقدام‌هایی ازسوی طرف عراقی به‌منظور اجرای این توافق، ایران همچنان انتقادهایی را درباره عدم اجرای کامل این توافق‌نامه مطرح می‌کند؛ انتقادهایی که متوجه مقام‌های اقلیم کردستان این کشور و عدم توجه کافی به تحقق کامل مفاد قرارداد است.

۲

مبارزه موثر با تحرکات تروریستی گروهک‌ها

مقابله موثر اقلیم کردستان عراق با فعالیت‌های تروریستی گروهک‌های تجزیه‌طلب یکی از مهم‌ترین مطالبات ایران از طرف مقابل است و به‌نظر می‌رسد از اصلی‌ترین محورهای رایزنی بارزانی در تهران نیز باشد. تهران بارها دراین باره به مقام‌های اقلیم کردستان عراق هشدار داده و در مواردی نیز اقدام‌های نظامی مستقیمی را نیز دراین حوزه انجام داده‌است. این درحالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود اقدام‌هایی که مسئولان اقلیم برای مقابله با تحرکات ضدامنیتی گروهک‌های تروریستی انجام داده‌اند، این اقدام‌ها تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد.

۳

مقابله با تحرکات ضدایرانی صهیونیست‌ها

میزبانی و همکاری مقام‌های اقلیم کردستان عراق با سرویس‌های امنیتی ضدایرانی، از جمله موساد، یکی از موضوع‌هایی به‌شمار می‌رود که همواره زمینه‌ساز بروز تنش‌هایی میان دوطرف شده‌است. درچنین شرایطی هم بود که ایران در مواردی با توجه به کم‌توجهی اربیل به هشدارهای تهران، راسا اقدام به هدف قرار دادن پایگاه‌های موساد در اقلیم کردستان کرده‌است. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد این موضوع از اصلی‌ترین محورهای رایزنی‌های بارزانی در تهران باشد.

۴

توسعه همکاری‌های اقتصادی - تجاری

تهران و اربیل طی سال‌های اخیر همواره از اراده لازم به‌منظور توسعه همکاری‌های اقتصادی برخوردار بوده‌اند؛ رویکردی که طی ماه‌های اخیر و به‌دنبال بروز تنش‌هایی در روابط دوطرف، با مشکلاتی مواجه شده‌است. درچنین شرایطی به‌نظر می‌رسد هموارسازی بیش‌از پیش همکاری‌های اقتصادی – تجاری ایران و منطقه اقلیم کردستان عراق، از مهم‌ترین محورهای رایزنی بارزانی در تهران خواهد بود. براساس برخی آمارهای موجود، حجم مبادلات تجاری ایران و اقلیم کردستان پیش از بروز تنش‌های سال‌گذشته، به حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نیز رسید و امید می‌رود سفر رئیس اقلیم به تهران، بستر مناسبی به‌منظور توسعه بیشتر این مبادلات فراهم کند.

۵

کمک ایران به حل بحران سیاسی اقلیم

اقلیم کردستان عراق طی روزهای اخیر با بحران‌های سیاسی، به‌ویژه در زمینه برگزاری انتخابات مواجه بوده‌است. درچنین شرایطی برخی کارشناسان معتقدند این موضوع در جریان سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران، ازسوی بارزانی پیگیری خواهد شد. برخی براین اعتقادند با توجه به روابط موجود میان ایران و اتحادیه میهنی کردستان، به‌عنوان یکی از دو جریان اصلی این منطقه، جمهوری‌اسلامی می‌تواند راهگشای بحران سیاسی کنونی در اقلیم کردستان باشد.

کد خبر 849490 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ایران و اسرائیل دفاع - سپاه پاسداران خبر ویژه عراق - اقلیم کردستان ایران و عراق حمله ایران به اسرائیل

دیگر خبرها

  • اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران
  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • «بارزانی» با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • بارزانی به دیدار رئیسی رفت + تصاویر
  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟
  • 5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران
  • رئیس اقلیم کردستان عراق وارد تهران شد
  • سفر نیچروان بارزانی به تهران